Life
0

10 sfaturi de care sa tii cont atunci când pleci cu laptopul in vacanta

Se apropie vara, iar vara înseamnă concediu planificat sau măcar o escapadă de weekend. Și dacă ești implicat într-un proiect important care te vrea conectat la internet sau natura jobului te ține cu nasul în monitor, vei fi nevoit, ori interesat, să iei cu tine și laptopul. În acest caz, ar fi bine să iei în calcul unele aspecte ce țin de securitate, pentru a te bucura pe deplin de concediu.

Iată 10 sfaturi utile și sugestii oferite de specialiști, cu privire la ce poți face din timp pentru a evita un eventual furt sau alte situații neplăcute, sau pentru a-ți proteja laptopul în timpul vacanței, pentru a nu fi nevoit să cauți un service pentru laptop:

1.Nu vă conectaţi la reţele Wi-Fi nesecurizate, pentru că puteţi intra într-o reţea folosită de hackeri pentru a accesa informaţii prin intermediul internetului. Chiar dacă trebuie să achitați o anumită plată, este mai bine să folosiţi reţele securizate, de încredere.

2.Utilizaţi cu mare precauție poşta electronică. La ora actuală, atacurile de tip spam devin din ce în ce mai sofisticate.

3. Pentru minimizarea consecinţelor furtului computerului, securizaţi informaţiile de pe hard-disk. În acest fel, se va evita accesarea datelor dumneavoastră fără introducerea parolei.

4. Aveți deosebită grijă de laptop în aeroport. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Ponemon, zeci de mii de laptopuri sunt pierdute în aeroporturi în fiecare săptămână, iar partea dură e că doar o treime sunt returnate proprietarilor.



5. O altă măsură de siguranță ar fi să lipești un autocolant pe laptop cu avertismentul că dispozitivul e protejat anti-furt. Un asemenea abțibild îi va da de gândit hoțului, nu neapărat de frica localizării, ci pentru faptul că el nu va fura ceva ce nu poate fi vândut.

6. Evitaţi, pe cât posibil, orice tranzacţie sau achiziţie online de pe un calculator străin. Trebuie să cunoașteți că orice informaţie introdusă poate fi recuperată ulterior de către alt utilizator.

7. Eliminați fişierele temporare, logurile sau parolele reţinute în mod automat de browserul dumneavoastră de internet. Veţi preveni în acest fel folosirea computerului de altcineva, fără permisiunea dumneavoastră, pentru accesarea automată a poştei electronice sau a diferitelor conturi ce vă aparțin.

8. Asigurați-vă că ați luat de acasă toate dispozitivele necesare. Cel mai comod și mai sigur e să folosești propriile accesorii, fie că este vorba despre un stick de memorie, un încărcător pentru laptop sau alte piese utile.

9. Atenție mare la browserele sau site-urile care cer diferite date cu caracter personal, dacă ați fost nevoiți să accesați asemenea site-uri, nu uitați să ştergeţi toate fişierele temporare, istoria browserului, fişierele cookie şi cele de tip log.

10. Nu împărtăşiti planurile de vacanţă pe internet, în diverse comunităţi, în liste de discuţii, pe forumuri, pe camera de chat etc pentru ca in felul asta „deschizi” usa casei pentru hoti.

În concluzie, vigilența e regula la care trebuie să facem apel în orice zi, în orice situație nouă și, mai ales, în locuri noi.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!